Україна отримає від Латвії 2500 безпілотників на 4 млн євро
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримає від Латвії 2500 безпілотників на 4 млн євро

Коаліція дронів
Джерело:  online.ua

Міністерство оборони Латвії передасть Україні чергову партію безпілотників - понад 2,5 тис дронів на загальну вартість 4 млн євро.

Головні тези:

  • У липні Україна отримає партію бойових дронів різних типів від латвійських виробників.
  • Латвія разом з іншими країнами в рамках ініціативи “коаліція дронів” вкладає значні кошти у розвиток та виробництво безпілотників для України.
  • Латвія, разом з країнами-учасницями, формує спільний фонд для швидкого та ефективного фінансування виробництва безпілотників.

2500 дронів від Латвії Україна отримає впродовж липня

Наступна партія бойових дронів різних типів і призначень — загалом понад 2 500 одиниць, вироблених 7 латвійськими компаніями — буде доставлена поступово впродовж липня.

Коаліція дронів починає працювати… Разом з іншими членами ініціативи ми постійно працюємо над тим, щоб постачати Україні бойові дрони різного призначення відповідно до поточних потреб і потребами випробувань української армії. Паралельно інвестуються значні кошти у подальші розробки та застосування.

Андріс Спрудс

Андріс Спрудс

Міністр оборони Латвії

На 2024 рік Міністерство оборони країни виділило 20 мільйонів євро на діяльність в рамках "коаліції дронів", з яких понад 10 мільйонів євро — на закупівлю безпілотників у латвійської оборонної промисловості, повідомили на сайті Міноборони Латвії.

У пресслужбі повідомили, що за квітень і травень Латвія передала в Україну 135 бойових дронів різного призначення та засоби РЕБ загальною вартістю близько 1 млн євро.

Цього року пріоритетним напрямком постачання будуть FPV-дрони.

Заплановані закупівлі були розділені на кілька партій, щоб дати можливість виробникам поступово розширити свої виробничі потужності, адаптувати та вдосконалити зразки.

Міноборони Латвії зазначає, що на даний час у "коаліції дронів" 14 країн.

Окрім Латвії, яка відіграє провідну роль, у "коаліції дронів" також беруть участь сусідні Естонія та Литва, а також Польща, Велика Британія, Данія, Швеція, Франція, Німеччина, Нідерланди, Канада та Австралія.

Ці країни зібрали понад пів мільярда євро на постачання Україні безпілотників і працюють над створенням спільного фонду, який дозволить швидше та ефективніше фінансувати виробництво безпілотників.

Німеччина передала Україні третій ЗРК Patriot

Український екіпаж зенітної системи за останні місяці успішно пройшов відповідну підготовку в Німеччині.

В Україну прибув третій зенітно-ракетний комплекс Patriot з Німеччини. Про це повідомив посол Німеччини в Україні Мартін Єгер у соцмережі Х в п’ятницю, 5 липня.

В Україну вже прибув третій ЗРК Patriot з Німеччини. Він посилить захист населення та інфраструктури країни від літаків, безпілотників та ракет, — написав дипломат.

Дипломат також додав, що український екіпаж системи за останні місяці успішно пройшов відповідну підготовку в Німеччині.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?