В Україні залишилось лише 27% великих ТЕС — Шмигаль
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні залишилось лише 27% великих ТЕС — Шмигаль

ТЕС

Наразі в Україні працюють лише 27% великих ТЕС, відповідно решта зруйновані, або пошкоджені. Як результат, тривають відключення світла. 

Головні тези:

  • Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль підкреслює необхідність відновлення генерації електроенергії та збільшення імпорту з Євросоюзу.
  • Наслідки російських атак вже призвели до втрат 9,2 гігавата електроенергії, що становить половину потужності, з якою працювала Україна минулої зими.
  • Робота над відновленням енергетичних об'єктів та пошук можливостей для збільшення імпорту електроенергії є нагальними завданнями для країни в нинішній складній ситуації.
  • Російські атаки призвели до загоряння інфраструктурних об’єктів в Хмельницькій області, що додатково ускладнює ситуацію.

РФ зруйнувала в Україні 42 енергетичні блоки

В Україні планують збільшити імпорт електроенергії до максимального рівня ще до зими. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі телемарафону.

Ситуація в енергетиці дуже складна. Це очевидно. Росія зруйнувала 50% нашої спроможності генерації електроенергії. Фактично станом на сьогодні через ракетні і дронові атаки ми втратили 9,2 гігавата електроенергії це половина нашої потужності, з якою ми проходили, наприклад, минулу зиму.

 Денис Шмигаль

Денис Шмигаль

Прем’єр-міністр України

За його даними:

  • 42 енергетичні блоки зруйновані;

  • 27% великих ТЕС в робочому стані, 73% зруйновані або пошкоджені і на сьогодні не працюють;

  • 20 гідроенергетичних блоків також сьогодні не в роботі, пошкоджені. Це 1,3 гігавата потужності.

Шмигаль заявив, що наразі ведеться робота по відновленню генерації.

Також йдуть перемовини, щоб збільшити імпорт електроенергії з Євросоюзу: зараз максимально можливий імпорт 2,2 ГВт, але поки найбільше, що дозволяє імпортувати ЄС — 1,7 ГВт.

На Хмельниччині загорівся інфраструктурний обʼєкт через атаку РФ

У результаті атаки російських дронів спалахнула пожежа на одному з інфраструктурних об'єктів у Хмельницькій області. Триває ліквідація загорання.

Сили ППО збили 1 ворожий "Шахед". Крім того, внаслідок атаки в одному з населених пунктів області виникла пожежа на інфраструктурному об'єкті".

За словами голови ОВА, на місці працюють відповідні служби, травмованих чи загиблих не має.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?