F-16 проти Су-57. Якою буде битва за небо між Україною та РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

F-16 проти Су-57. Якою буде битва за небо між Україною та РФ

F-16 проти Су-57

Уже незабаром Україна отримає перші сучасні винищувачі F-16. Видання Newsweek вирішило проаналізувати, чи зможуть вони дати відсіч російським Су-57.

Які є переваги та недоліки у Су-57

Західні фахівці звертають увагу на те, що F-16 на загальному тлі вирізняє надійність і універсальність.

Однак, що важливо розуміти, розширені стелс-здібності Су-57 стануть для української авіації серйозною проблемою, попри те обсяги виробництва цих літаків залишаються низькими, а сама програма зіткнулася з чисельними невдачами.

Не можна також ігнорувати той факт, що в російських “сушок” — двигуни з керуванням вектором тяги, яке дозволяє змінювати напрям тяги двигуна з метою управлінням положенням або кутовою швидкістю літального апарату.

Ба більше, як відомо Су-57 має різноманітний набір озброєння.

Су-57 може літати зі швидкістю, яка вдвічі перевищує швидкість звуку, на висоті майже 60 тис футів (більше 18 тис м) і на дальності понад 1800 миль (більше 2800 км), — пише видання.

F-16 можуть полегшити життя ЗСУ

Експерти звертають увагу на те, що F-16 здатен літати зі швидкістю понад 2 М (близько 1500 миль/год) і працювати на висоті до 50 тис футів.

Також західний винищувач може похизуватися бойовим радіусом приблизно 340 миль із внутрішнім запасом палива і перегінною дальністю понад 2 тис миль із зовнішніми баками.

Окрім того, ці літаки оснащені модернізованими радіолокаційними станціями, до прикладу AN/APG-66. Вони мають можливість відстежувати цілі як у повітрі, так і на землі на відстані понад 60 миль.

Для того, щоб F-16 були ефективними, Україні необхідно створити та підтримувати розгалужену інфраструктуру підтримки та логістики, — заявив Newsweek полковник Морської піхоти США у відставці Марк Канчіан.

Він також попередив, що поява F-16 не призведе до негайної зміни ситуації, однак ЗСУ дійсно буде легше вести бойові дії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?