Головні новини 17 лютого: адаптивний карантин і заява Ради до річниці Майдану
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 17 лютого: адаптивний карантин і заява Ради до річниці Майдану

Головні новини 17 лютого: адаптивний карантин і заява Ради до річниці Майдану
Джерело:  online.ua

У середу, 17 лютого, Кабмін ввів адаптивний карантин в Україні, який буде діяти до 30 квітня за новими правилами, Рада прийняла постанову з заявою до річниці Майдану, президент Росії Володимир Путін звинуватив Україну в блокуванні "Північного потоку-2" і обурився через закриття каналів Медведчука - головні новини на ONLINE.UA.

1. Адаптивний карантин в Україні вводять за новими правилами - що зміниться

 Адаптивний карантин в Україні з 22 лютого (фото — pixabay.com)

Карантин в Україні офіційно продовжили до 30 квітня 2021 року, але з 22 лютого країна переходить на адаптивний карантин. За рішенням Кабміну країну знову ділитимуть на колірні епідемічні зони за рівнем захворюваності - зелену, жовту, помаранчеву і червону. Але принцип зонування зміниться, а обмеження і заборони в окремих зонах будуть ослаблені.

В Івано-Франківській області комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення про посилення карантину через поширення коронавіруса COVID-19. З 22 лютого там вводять червону зону: закривають кафе, ресторани, розважальні заклади, нічні клуби, кінотеатри, спортивні зали, на дистанційне навчання переходять 5-11 класи.

2. Рада прийняла важливу постанову до річниці Майдану

 Фото: rada.gov.ua

Цією постановою Рада офіційно визнала Революцію Гідності одним з ключових моментів створення української держави, а також закликала до негайного розслідування злочинів режиму президента-втікача Віктора Януковича проти українців. У документі говориться, що війна на Донбасі і загибель активістів Майдану не в останню чергу є наслідком політики злочинного режиму Януковича, який підтримувався РФ і діяв всупереч національним інтересам України.

3. Разумков затвердив народовладдя в Україні

17 лютого спікер парламенту Дмитро Разумков підписав резонансний закон № 3616, який викликав неоднозначну реакцію в більшій мірі в політичному співтоваристві. Закон про народовладдя через всеукраїнський референдум вже переданий на підпис Зеленському, який остаточно введе його в дію найближчим часом.

4. Зеленський змінив склад РНБО перед важливим засіданням

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Президент ввів до складу РНБО міністра у справах ветеранів Юлію Лапутіну. До цього вона майже 30 років служила і працювала в СБУ. Останні 6 років працювала на посаді заступника начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки. У 2014 році генерал-майорка Юлія Лапутіна була командиром оперативної групи Служби безпеки України в АТО і виконувала завдання по затриманню бойовиків.

5. Путін звинуватив Україну в блокуванні Північного потоку-2

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Путін назвав єдину причину, через яку Захід хоче заблокувати скандальний газопровід Північний потік-2, за яким Росія хоче постачати газ в Європу в обхід України. Він вважає, що Північний потік-2 хочуть заблокувати, щоб Росія заплатила за ситуацію в Україні.

6. У Зеленського готові будувати дамбу для недопуску води в Крим

 Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

В адміністрації президента Володимира Зеленського висловилися на користь будівництва спеціальної дамби, яка би унеможливила постачання питної води в окупований Крим.

7. В ЄС оголосили про захист територіальної цілісності України

Євросоюз (фото — pixabay.com)

Керівництво Євросоюзу виступило із заявою про готовність захищати територіальну цілісність України перед агресивними викликами. Президент Євроради Шарль Мішель одночасно оголосив, що найближчим часом планує відвідати Київ.

Головні новини України та світу 17 лютого - що важливо знати

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?