Головні новини 22 лютого: затримання чиновника ПриватБанку і нові санкції проти режиму Путіна
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 22 лютого: затримання чиновника ПриватБанку і нові санкції проти режиму Путіна

Головні новини 22 лютого: затримання чиновника ПриватБанку і нові санкції проти режиму Путіна
Джерело:  online.ua

У понеділок, 22 лютого, НАБУ провело безпрецедентну операцію, в ході якої було затримано чиновника-втікача ПриватБанку, який намагався покинути країну на приватному літаку заради уникнення покарання по кримінальній справі, глави МЗС країн ЄС узгодили нові персональні санкції проти режиму президента РФ Володимира Путіна за тюремне ув'язнення опозиціонера Олексія Навального, Кабмін сколихнув резонансний скандал навколо фото міністра стратегічних галузей економіки Олега Уруського і глави Чечні Рамзана Кадирова з виставки в ОАЕ, Україна домовилася з Індією про постачання 5 млн додаткових доз американської COVID-вакцини NovaVax - головні новини на ONLINE.UA.

1. НАБУ повернуло і посадило літак з втікачем-чиновником ПриватБанку

Фото: facebook.com/nabu.gov.ua

Колишній заступник голови правління "ПриватБанку" намагався покинути Україну на приватному літаку, щоб сховатися від покарання по кримінальній справі за статтею про "привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем". За запитом НАБУ, літак, що вилетів з Дніпра, посадили в Києві. Український медіа стверджують, що затриманий прямо з літака був Володимир Яценко.

2. Євросоюз затвердив персональні санкції проти режиму Путіна

 Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Список імен поки не розголошується, але відомо, що санкції готують щодо керівників силових структур РФ - голови Слідчого комітету Росії Олександра Бастрикіна, директора Росгвардіі Віктора Золотова, директора ФСВП Олександра Калашникова і генерального прокурора РФ Ігоря Краснова.

3. Кабмін сколихнув новий скандал через фото українського міністра з Кадировим

Олег Уруський та Рамзан Кадиров (фото - facebook.com/dshmyhal)

Глава Кабміну Денис Шмигаль зажадав негайних пояснень від української міністра Олега Уруського за фото з Кадировим. Чиновник вже пояснив, що цей знімок справжній і не є фотошопом. Він дійсно виявився поруч з Кадировим на виставці в Об'єднаних Арабських Еміратах, але це сталося через протоколу держави-організатора заходу.

Кадиров також відреагував на резонансний скандал навколо фото, на якому поряд з ним стоїть міністр стратегічних галузей економіки Олег Уруський. Кадиров запевняє, що до військової виставки в Абу-Дабі не був знайомий з українським чиновником, а скандал назал "повною нісенітницею, висмоктаною з пальця".

4. Зеленський нарешті розповів, що вимагає МВФ від України

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Фонд вимагає, щоб офіційний Київ прискорився з прийняттям законів про Вищу раду правосуддя і НБУ, про незалежну роботу НАБУ і САП, і поквапився з земельною реформою. З деякими вимогами не згодна українська влада. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час форуму Україна 30

5. У Путіна поставили ультиматум Німеччині через блокування Північного потоку-2

Оператор Північного потоку-2, компанія Nord Stream 2 AG, висунув негайний ультиматум Федеральному відомству по судноплавству і гідрографії Німеччини (BSH) з вимогою розблокувати будівництво скандального газопроводу, який вдалося заблокувати німецьким екологам.

6. У Байдена готують нестандартне покарання Росії за кібератаки

Джо Байден (фото — commons.wikimedia.org)

Радник Білого дому з нацбезпеки Джейк Салліван розповів, що рішення щодо покарання Росії буде прийнято в найближчі тижні і буде поєднувати в собі видимі і невидимі інструменти, оскільки просто санкціями не зупинити агресію глави Кремля Володимира Путіна.

7. Україна отримає 15 млн доз COVID-вакцини NovaVax

Найбільший в світі виробник вакцин індійський Serum Institute погодився додатково поставити в Україну 5 млн доз американської вакцини NovaVax в доповненні до тих 10 млн доз, про які було домовлено раніше.

Головні новини України та світу 22 лютого - що важливо знати

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?