Ізраїль закликає виключити Туреччину з НАТО після заяв Ердогана
Категорія
Політика
Дата публікації

Ізраїль закликає виключити Туреччину з НАТО після заяв Ердогана

Прапори Ізраїлю
Джерело:  The Times of Israel

Глава МЗС Ізраїлю Ісраель Кац вимагає від НАТО позбавлення Туреччини членства у НАТО після заяв президента Реджепа Таїпа Ердогана щодо готовності до вторгнення на ізраїльську територію. 

Головні тези:

  • Глава МЗС Ізраїлю закликає позбавити Туреччину членства у НАТО після заяв Ердогана про готовність до вторгнення на ізраїльську територію.
  • Ізраїль пояснює, що Туреччина стала частиною іранської осі зла разом із ХАМАСом, Хезболлою та іншими організаціями у регіоні.
  • НАТО не має конкретного механізму для виключення членів, проте Ізраїль закликає членів альянсу засудити Туреччину.

Ізраїль закликає НАТО позбавити Туреччину членства

У світлі погроз президента Туреччини Ердогана вторгнутися в Ізраїль і його небезпечної риторики, міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац доручив дипломатам... терміново зв'язатися з усіма членами НАТО, закликаючи засудити Туреччину і вимагаючи її виключення з регіонального альянсу, - йдеться у заяві МЗС Ізраїлю.

Туреччина приєдналася до НАТО в 1952 році і має другу за чисельністю армію альянсу. НАТО не має спеціального механізму виключення члена, хоча члени НАТО можуть добровільно вийти з блоку.

Що відомо про скандальні заяви Ердогана та відповідь на них Ізраїлю

Ми повинні бути дуже сильними, щоб Ізраїль не міг творити ці безглузді речі з Палестиною. Так само, як ми увійшли в Карабах і Лівію, ми можемо вчинити з ними подібним чином, - заявив у неділю президент Туреччини, який активно критикує бойові дії армії Ізраїлю проти палестинських терористів ХАМАС у Секторі Гази.

Ізраїль закликає позбавити Туреччину членства в НАТО
Реджеп Ердоган

Він не уточнив, які саме дії він пропонує.

У відповідь Кац заявив, що Ердоган іде стопами Саддама Хусейна і погрожує атакувати Ізраїль.

Йому варто згадати, чим це закінчиться, - попередив глава МЗС Ізраїлю.

Він також додав, що Туреччина, де розташована штаб-квартира ХАМАС, стала частиною іранської осі зла разом із ХАМАСом, Хезболлою і хуситами в Ємені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?