Окупанти взяли під контроль "Асканію Нову" на Херсонщині
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти взяли під контроль "Асканію Нову" на Херсонщині

Окупанти взяли під контроль "Асканію Нову" на Херсонщині
Джерело:  online.ua

На Херсонщині російські окупанти встановили повний контроль над біосферним заповідником "Асканія Нова".

Джерело:  Біосферний заповідник “Асканія-Нова” імені Ф.Е. Фальц-Фейна в Facebook

Окупанти взяли під контроль Асканію Нову на Херсонщині

Змушені повідомити про встановлення окупаційною адміністрацією фактичного контролю над біосферним заповідником "Асканія-Нова" імені Ф.Е. Фальц-Фейна Національної академії аграрних наук України. 20 березня 2023 р. в установу прибули перший заступник керівника адміністрації президента рф С. Кірієнко, "т.в.о. губернатора" Херсонської області, колаборант В. Сальдо та невідома особа у ролі директора, призначеного "Министерством природных ресурсов и экологии Херсонской области" без офіційних представлень – Мєщєряков Д.В., - вказано у заяві.

Що відомо про захоплення заповідника

За інформацією з відкритих джерел – "Выписка из единого государственного реестра юридических лиц" – Мєщєряковим Д.В. (ІНН 910403459172), як повідомляється, "зареєстровано "Государственное автономное учреждение "Биосферный заповедник "Аскания-Нова" (без імені Ф.Е. Фальц-Фейна) з датою внесення до єдиного державного реєстру юридичних осіб рф 7.03.2023 р.".

Таким чином, подальше збереження природоохоронної, науково-дослідної установи міжнародного значення – біосферного заповідника "Асканія-Нова" імені Ф.Е. Фальц-Фейна (Сертифікат ЮНЕСКО від 15.02.1985 р.) – не може бути забезпечене українською адміністрацією та знаходиться під безпосередньою загрозою, - зазначається у заяві.

При цьому зауважується, що "поки персонал продовжує виконувати функціональні обовʹязки та здійснює необхідний догляд за колекціями". "Ми зробили усе залежне від нас і протримались з гідністю! Надалі підтримку роботи заповідника за рахунок благодійних надходжень не можемо здійснювати до звільнення лівобережної Херсонщини з-під російської окупації", - вказано у повідомленні, і додали, що наразі працівники, які відмовилися співпрацювати з окупаційною владою, потребують матеріальної підтримки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?