Прем'єр-міністр Латвії Евіка Сіліня прибула до Києва. Яка мета візиту
Категорія
Україна
Дата публікації

Прем'єр-міністр Латвії Евіка Сіліня прибула до Києва. Яка мета візиту

Прем'єр-міністр Латвії Евіка Сіліня прибула до Києва. Яка мета візиту
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Латвії Евіка Сіліня прибула з робочим візитом в Україну. Її візит триватиме до 13 вересня.

Головні тези:

  • Прем'єр-міністр Латвії прибула до Києва з робочим візитом на зустрічі з українськими посадовцями.
  • Візит присвячений обговоренням підтримки України в галузі військової, політичної, гуманітарної та фінансової сфер.
  • Латвія надає значну підтримку Україні у боротьбі проти агресора, передаючи рекордну кількість безпілотників.
  • Голова Міністерства оборони Латвії анонсував передачу 1 тиc 400 безпілотників Україні, загалом уже передано 3 тис безпілотників.
  • Латвія виступає за підтримку України на шляху до вступу в Європейський Союз та НАТО, наголошуючи на важливості свободи, безпеки та європейських цінностей.

Що відомо про візит прем'єр-міністр Латвії Евіки Сіліня до Києва

Як зазначається, під час візиту Сіліня зустрінеться з українськими посадовцями та візьме участь у обговореннях щодо подальшої військової, політичної, гуманітарної та фінансової підтримки України, а також її шляху до вступу в Європейський Союз і НАТО.

Прем'єр-міністр Латвії підкреслив важливість підтримки українського народу, який «героїчно і самовіддано захищає свою землю, європейські цінності та безпеку». За його словами, Латвія твердо і непохитно стоїть на боці України у боротьбі проти агресора.

До слова, Сіліня опублікувала у Twitter відео свого прибуття до столиці України.

Ранок у Києві. Латвія буде з українським народом до його перемоги, і завжди підтримуватиме Україну на шляху до Європейського Союзу та НАТО! Слава Україні! — написала прем'єр-міністр Латвії Евіка Сіліня

Латвія готується передати Україні рекордну кількість дронів

Глава Міноборони Латвії Андріс Спрудс анонсував передачу Україні найбільшої кількості безпілотників від місцевих компаній-виробників. 

Найбільша партія від латвійських виробників — 1 тис 400 безпілотників — готова до відправки в Україну. На цьому завершується закупівля Міністерством оборони понад 2 тис 700 безпілотників латвійської промисловості для України, — зазначив Спрудс.

Він підкреслив, що загалом Латвія вже передала Україні 3 тис бойових дронів різних типів і характеристик.

Разом з латвійськими компаніями ми продовжимо надавати підтримку до перемоги України, — наголосив глава Міноборони Латвії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?