Академік пояснив, чи загрожує Україні "чорний грибок"
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Академік пояснив, чи загрожує Україні "чорний грибок"

Академік пояснив, чи загрожує Україні "чорний грибок"
Джерело:  online.ua

Нещодавно стало відомо, що на тлі коронавірусу в Індії поширюється так званий "чорний грибок" (мукормікоз). Варто звернути увагу на те, що від недуги масово страждають люди, які перехворіли коронавірусом.

Джерело: Obozrevatel

Що потрібно знати про "чорний грибок"

За словами академіка Національної академії наук Володимира Широкобокова, в більшості випадків такий грибок виявляють у людей з поганим імунним захистом, до прикладу зі СНІДом. Однак тепер його діагностують й у хворих на коронавірус.

Науковець звернув увагу на те, що це опортуністична інфекція, яка виникає у вигідних для неї умовах на тлі послаблення організму людини. Проте поки в нашій країні не зафіксували мукормікозу.

"Але можливо, що активізація якихось грибкових інфекцій іде, однак увага зосереджується на самому захворюванні. Масштабний спалах мукормікозу в Індії може бути пов’язаний з антисанітарними умовами, які сприяють розвитку інфекції. Загалом, грибкові інфекції дуже поширені, та на сьогодні є достатньо хороші й антибіотики, й препарати, які від них лікують", - наголосив Володимир Широкобоков.

Окрім того, він також вирішив прокоментувати поширення індійського штаму. За його словами, індійський штам з потрійною мутацією викликає тяжчі форми захворювання. Що важливо розуміти, йдеться не лише про літніх людей, а й про людей середнього віку.

"Вірус набуває темпів мутаційної активності й це далеко не останній варіант, який на нас чекає", - зазначив експерт.

Що відомо про новий штам коронавірусу з Індії

  • В Індії почав циркулювати небезпечний штам коронавірусу з потрійною мутацією – В.1.61.

  • Окрім того, нещодавно ВООЗ змінила класифікацію "потрійного мутанта" з Індії на "небезпечний варіант", який загрожує усій міжнародній спільноті.

  • Вчені припускають, що В.1.617 поширюється швидше оригінального вірусу і й вміє обходити частину захисних механізмів, які надаються вакцинами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?