Генерал США назвав найважливіші висновки з війни РФ проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

Генерал США назвав найважливіші висновки з війни РФ проти України

Крістофер Каволі
Джерело:  Голос Америки

Командувач силами НАТО в Європі, генерал армії США Крістофер Каволі назвав три найвижливіші висновки для західних союзників з розв'язаної Росією злочинної війни проти України.

Які висновки США та НАТО мають зробити з війни в Україні

Зазначається, що в рамках дискусії у вашингтонському центрі "Атлантична рада" Каволі підкреслив, що першим головним уроком розв’язаної Росією злочинної війни проти України є необхідність досягати швидкої перемоги на початку конфлікту і запобігати сценарію затягування війни.

Потрібно розвинути достатню кількість потужностей, досягти високого рівня підготовки, щоб першими здобути перемогу з самого початку. Бо з того що ми бачимо в Україні — якщо цього не зробити в протистоянні з таким великим супротивником як Росія — це може закінчитись затяжною боротьбою, — зазначив командувач силами НАТО в Європі.

Американський генерал підкреслив, що тривале протистояння вимагає значної кількості ресурсів, особового складу та технічного персоналу, резервних систем для мобілізації додаткового обладнання, а також готовності до того, що шлях до перемоги буде тривалим і складним.

Як дрони змінили погляд на стратегію війни

Другим уроком Каволі вважає здатність швидко вчитись тактичним урокам.

За його словами, хоч використання третього виміру у війні і не нове, поширене використання дронів на полі бою — новий фактор, який потрібно брати до уваги.

Кожен може запустити щось у повітря і це вплине на ситуацію у повітрі. Це фактор, з яким зараз доводиться стикатись. І ми бачимо наскільки це важливий фактор з обох сторін війни в Україні, — зазначає Каволі.

Ще одним уроком Каволі називає важливість відносин між військовим та цивільним командуванням.

Потужне цивільне командування, яке має добрі наміри, може стимулювати країну, конструктивно взаємодіяти з військовим командуванням і покращити результати на полі бою, каже він.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?