ГУР дронами уразило нафтобазу "Зеніт" у Кіровській області РФ — джерела
Категорія
Події
Дата публікації

ГУР дронами уразило нафтобазу "Зеніт" у Кіровській області РФ — джерела

Бавовна
Джерело:  online.ua

ГУР завдало удару по нафтобазі "Зеніт" в Кіровській області Росії 28 серпня, що стало другим ефективним ураженням енергооб'єктів РФ за добу. Про це Online.UA повідомили джерела у військовій розвідці.

Головні тези:

  • Українські дрони провели успішну атаку на російську нафтобазу “Зеніт” в Кіровській області.
  • Цей інцидент є другою атакою українських дронів на ворожий об'єкт в Кіровській області РФ, яка спричинила пожежу на резервуарах нафтобази.
  • Атака демонструє високий рівень технологічного розвитку українських безпілотників та їхню здатність уражати важливі об'єкти ворога на великій відстані.

Українські дрони успішно атакували російську нафтобазу "Зеніт"

Українські дрони вразили нафтобазу "Зеніт" у Котельничі Кіровської області РФ. Ціль знаходиться на відстані понад 1200 км від кордону України.

Це вже другий ефективний удар по російських НПЗ упродовж доби, реалізований ГУР.

Як повідомляють джерела в українській розвідці, атака на нафтобазу була здійснена дронами-камікадзе українського виробництва.

За інформацією місцевих телеграм-каналів, удару було завдано за допомогою щонайменше п’ятьох БПЛА. Внаслідок цього виникла пожежа на двох резервуарах нафтобази.

Це перший випадок атаки українських дронів по ворожому обʼєкту в Кіровській області РФ.

ФДКУ "Зеніт" є об’єктом ворожого ВПК та забезпечує пальним окупаційні війська ЗС РФ.

Атака дронів на Кіровську область РФ: що відомо

28 серпня відбулася перша атака безпілотників на російську Кіровську область.Під ударом опинилася місцева нафтобаза, як повідомляють джерела Online.UA у військовій розвідці.

Згідно з останніми даними, одразу два безпілотники здійснили атаку склад з нафтопродуктами на комбінаті "Вятка" в місті Котельнич.

Місцева влада стверджує, що один із них вдарив у кришку резервуара, а другий дрон нібито поцілив у порожню цистерну. 

Також наголошується, що в результаті атаки ніхто не постраждав, а на місці працюють оперативні служби. 

За словами ставленика Кремля у регіоні Олександра Соколова, наразі "ситуація під контролем".

Кілька хвилин тому здійснено приліт БпЛА в Котельнич. Безпілотник атакував місткість для зберігання нафтопродуктів. Жертв немає. Загоряння немає. Ситуація під контролем. На місці працює голова Котельнича Олег Ісмаїлов і профільні служби, — стверджує чиновник.

Об 11:37 стало відомо, що вже третій безпілотник вдарив по нафтобазі в Кіровській області. Це спричинило пожежу на одному із резервуарів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?