Магучіх номінували на звання найкращої легкоатлетки Європи-2024
Категорія
Спорт
Дата публікації

Магучіх номінували на звання найкращої легкоатлетки Європи-2024

Ярослава Магучіх
Джерело:  European Athletics

Європейська асоціація легкої атлетики включила українську спортсменку Ярославу Магучіх до переліку претенденток на звання найкращої спортсменки 2024 року в Європі.

Головні тези:

  • Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх номінована на звання найкращої спортсменки Європи-2024 за свої видатні перемоги у стрибках у висоту.
  • Магучіх стала золотою призеркою Олімпійських ігор у Парижі, виборола титул чемпіонки Європи та виграла Діамантову лігу.
  • У липні Магучіх побила світовий рекорд у стрибках у висоту, стрибнувши на висоту 2,10 метри.
  • Крім Магучіх, на звання найкращої спортсменки Європи претендують такі спортсменки, як Надя Баттоклетті, Сіфан Хассан, Кілі Ходжкінсон та інші.
  • Голосування за найкращих спортсменів відбувається на сайті European Athletic, а переможців чекає церемонія нагородження у жовтні у Скоп’є.

Що відомо про перспективи отримання Магучіх звання найкращої спортсменки Європи у 2024 році

Цього року Магучіх стала золотою призеркою Олімпійських ігор у Парижі у стрибках у висоту.

Українська атлетка також виборола титул чемпіона Європи та втретє поспіль виграла Діамантову лігу.

Окрім цього у липні Магучіх змогла перевершити попередній світовий рекорд, який тримався з 1987 року, стрибнувши у висоту на 2,10 метри на етапі Діамантової ліги в Парижі.

Магучіх можуть визнати найкращою спортсменкою Європи у 2024 році
Ярослава Магучіх

Окрім української атлетки на звання найкращої спортсменки Європи також претендують Надя Баттоклетті, Сіфан Хассан, Кілі Ходжкінсон, Малайка Міхамбо, Ємісі Огунлейє, Самба-Майєла, Нафіссату Тіам і Фемке Бол.

Зокрема, саме Фемке Бол минулого року отримала титул найкращої спортсменки Європи, а Магучіх увійшла до трійки лідерів.

Голосування за найкращих спортсменів відбувається на офіційному сайті European Athletic. Опитування триватиме до 29 вересня, а віддати свій голос можна тут.

Офіційна церемонія нагородження переможців відбудеться 26 жовтня у Скоп’є.

Що відомо про видатні досягнення Магучіх у цьому році

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх тріумфувала в суперфіналі Діамантової ліги 2024 року в стрибках у висоту. Ірина Геращенко фінішувала третьою.

22-річна українка здобула перемогу на вирішальному етапі нинішнього сезону турніру. Переможний результат олімпійської чемпіонки Парижа — 1.97 м.

Вона втретє поспіль стала найкращою за підсумками сезону Діамантової ліги. Натомість Геращенко для бронзової нагороди вистачило результату 1.92 м.

Уродженка Дніпра, світова рекордсменка в стрибках у висоту. Завоювала чемпіонські титули України (2021), Європи (2022, 2024) та світу (2023).

Перші міжнародні успіхи до легкоатлетки прийшли у 2018 році. Тоді вона тріумфувала на чемпіонаті Європи серед юнок із рекордною висотою (1.94 м). У травні 2019-го стала наймолодшою переможницею етапу Діамантової ліги в історії, а на Олімпіаді-2020 здобула бронзову нагороду.

Цьогоріч на етапі Діамантової ліги в Парижі побила світовий рекорд (2.09 м), що належав болгарці Стефці Костадіновій 37 років. Новий орієнтир від Магучіх — 2.10 м. На Олімпійських іграх-2024 українка завоювала "золото" з результатом 2.00 м.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?