НАТО анонсував помсту Китаю за підтримку Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

НАТО анонсував помсту Китаю за підтримку Росії

НАТО
Єнс Столтенберг

Генсек Альянсу Єнс Столтенберг офіційно заявив, що Захід повинен поквитатися з Китаєм за те, що той допомагає РФ продовжувати війну проти України.

Головні тези:

  • Китай допомагає Росії вести війну проти України, що викликає обурення у НАТО.
  • Співпраця між КНР і РФ у сфері військової техніки та технологій посилюється.
  • Заходи помсти можуть бути застосовані проти Китаю для стримування агресивних дій.
  • НАТО наголошує, що шлях до миру полягає у регулярній підтримці Збройних сил України.

Китай відчує наслідки своєї співпраці з Росією

За словами Столтенберга, він вважає КНР відповідальною за розпалювання війни РФ проти України.

Генсек НАТО звернув увагу на те, що лише у 2023 році країна-агресорка РФ імпортувала з Китаю 90% своєї мікроелектроніки, яка використовується для виробництва ракет, танків і літаків.

Ба більше, відомо про те, що китайська влада наразі робить все можливе, щоб надати російській армії покращені супутникові можливості.

Лідер КНР Сі Цзіньпін намагався створити враження, що він відходить на задній план у цьому конфлікті, щоб уникнути санкцій і зберегти торгівлю.

Єнс Столтенберг

Єнс Столтенберг

Генсек НАТО

Китай не зміг обдурити Захід

Як стверджує Столтенберг, західні лідери прекрасно усвідомлюють, що офіційний Пхеньян регулярно живить найбільший збройний конфлікт в Європі з часів Другої світової війни.

Окрім того, Китай намагається зберегти хороші відносини з міжнародною спільною, вдаючи, що нічого критичного насправді не відбувається.

Пекін не може мати і те, і інше. В якийсь момент — і якщо Китай не змінить курс — союзники повинні змусити його заплатити. Повинні бути наслідки, — офіційно попередив генсек НАТО.

На його переконання, чим надійнішою буде довгострокова підтримка України, тим швидше Путін нарешті усвідомить, що він програє навіть у довготривалій війні.

Це може здатися парадоксом, але шлях до миру — це більше зброї для України, — підсумував Єнс Столтенберг.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?