РФ прагне забезпечити перемогу Трампа на виборах через використання ШІ — розвідка США
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ прагне забезпечити перемогу Трампа на виборах через використання ШІ — розвідка США

РФ прагне забезпечити перемогу Трампа на виборах через використання ШІ — розвідка США
Джерело:  Reuters

Кремль створив більше ШІ-контенту для впливу на президентські вибори у США, ніж будь-яка інша іноземна держава. Зокрема це відбувається в рамках зусиль з підтримки Дональда Трампа.

Головні тези:

  • Росія активно використовує штучний інтелект для просування Трампа та дискредитації віцепрезидента Камали Гарріс і Демократичної партії.
  • Кремль створює більше ШІ-контенту для впливу на вибори у США, ніж будь-яка інша іноземна держава, зосереджуючись на кампанії Гарріс-Волза.
  • Російські боти розповсюджують фейкові відео, щоб дискредитувати Камалу Гарріс і вплинути на політичну ситуацію в США.
  • Поширення дезінформаційних відео та імітація подій через штучний інтелект є складними методами впливу на громадську думку в Україні та світі.

Як РФ використовує ШІ для впливу на вибори президента в США

Як розповів представник Управління директора національної розвідки (ODNI), який побажав залишитися анонімним, Росія активно використовує штучний інтелект для просування Трампа та дискредитації віцепрезидента Камали Гарріс і Демократичної партії, зокрема через теорії змови.

Генеративний ШІ, як пояснив чиновник, створює контент — текст, зображення та відео — які виглядають як створені людиною, на основі навчання на попередніх даних.

Росія, за словами представника ODNI, використовує ШІ-контент для впливу на вибори більше, ніж інші країни, хоча точний обсяг такого контенту не називається. Вона також має кращий досвід і краще розуміє, як працюють вибори в США, та які цілі обирати для впливу.

На питання про методи поширення цього контенту чиновник згадав заяву Міністерства юстиції від 9 липня, яка стосується російської операції, що використовувала акаунти в соцмережах з удосконаленими ШІ-функціями для впливу на США та інші країни.

Зокрема, "російські впливові особи" створили відео, в якому жінка звинувачує Камалу Гарріс у втечі з місця аварії. Хоча відео було зрежисоване, а не створене за допомогою ШІ, Microsoft виявила, що це частина російської дезінформаційної кампанії.

Китай також використовує ШІ-контент, але переважно для формування свого міжнародного іміджу, а не для втручання у вибори США.

Російські боти поширюють фейкові відео для дискредитації Камали Гарріс

Як зазначається у звіті Центру аналізу загроз Microsoft (MTAC), за останні кілька місяців Росія змінила тактику впливу на політичну ситуацію в США, зосередившись на кампанії Гарріс-Волза, поширюючи дезінформаційні відео.

Згадуються дві групи тролів — Storm-1516 і нова Storm-1679, які створили та розповсюдили два відео про Гарріс, що набрали мільйони переглядів.

У першому відео йдеться про нібито напад прихильників Гарріс на учасника мітингу на підтримку Дональда Трампа. У другому відео акторка, схожа на Гарріс, зображена, як вона тікає з місця ДТП.

Ці відео поширюються від імені вигаданого місцевого ЗМІ з Сан-Франциско, створеного за кілька днів до їх публікації.

Нова група тролів Storm-1679 переключила свою увагу з контенту про Олімпійські ігри в Парижі на поширення фейкових відео, що дискредитують Гарріс. Одне з таких відео, що містило неправдиві заяви, зібрало понад 100 тисяч переглядів у Telegram за кілька годин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?