Росія навчає пілотів FVP-дронів на території окупованої ЗАЕС
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія навчає пілотів FVP-дронів на території окупованої ЗАЕС

Центр протидії дезінформації
Росія навчає пілотів FVP-дронів на території окупованої ЗАЕС

Російські окупанти використовують Запорізьку АЕС для проведення навчань пілотів FVP-дронів. Окрім цього вони регулярно обстрілюють Нікополь з території станції.

Головні тези:

  • Росія використовує Запорізьку АЕС для навчання пілотів FPV-дронів, що створює загрозу для ядерної безпеки України.
  • РФ використовує китайські супутники для фотографування українських АЕС та може готуватися до ударів по ядерним об'єктам.
  • Президент Зеленський має намір інформувати світове співтовариство про загрозу з боку РФ під час Генеральної Асамблеї ООН.
  • Зміцнення ядерної безпеки в Україні є критично важливим у контексті небезпеки навчань та можливих атак на АЕС.

Росіяни продовжують використовувати ЗАЕС у військових цілях

Як повідомив керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко, росіяни використовують ЗАЕС як територію, на якій навчають пілотів FPV-дронів.

Окрім цього за даними Коваленка, ці пілоти тероризують обстрілами Нікополь, використовуючи українське місто з цивільними в якості полігону.

Фактично для РФ ЗАЕС є прикриттям, — зазначив Андрій Коваленко.

РФ може готуватися до ударів по ядерних об′єктах України

Росія використовує китайські супутники для фотографування українських АЕС. Глава держави Володимир Зеленський припускає, що РФ може готуватися до ударів по ядерних об′єктах України.

Український лідер наголосив, що він має намір поділитися цими новими даними з лідерами країн під час Генеральній асамблеї ООН протягом найближчих кількох днів.

Як уже згадувалося раніше, на початку вересня Володимир Зеленський провів зустріч із генеральним директором Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаелем Гроссі.

Сторони обговорили посилення ядерної безпеки в Україні, зокрема в контексті неприпустимості обстрілів українських АЕС та інших енергооб’єктів.

Вони також дійшли висновку, що стабільне зовнішнє живлення є критичним для безпеки атомних станцій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?