Сіярто заявив про залежність Угорщини від російських енергоносіїв
Категорія
Політика
Дата публікації

Сіярто заявив про залежність Угорщини від російських енергоносіїв

Сіярто
Джерело:  Reuters

Глава угорського міністерства закордонних справ Петер Сіярто 6 червня вкотре зауважив, що без Росії неможливе енергозабезпечення Угорщини.

Головні тези:

  • Угорщина заявляє про необхідність російських енергоносіїв для забезпечення енергетики країни.
  • Петер Сіярто вказує на фізичні причини енергозалежності Угорщини від Росії, незважаючи на політичні аспекти.
  • Угорський уряд уклав угоду з Білоруссю щодо допомоги у будівництві другої атомної електростанції "Пакш-2" з російською компанією "Росатом".
  • Співпраця Угорщини та Білорусі в галузі атомної енергетики має стратегічне значення для обох країн.
  • Реалізація проєкту "Пакш-2" коштує 12,5 млрд євро і відбувається під час деяких труднощів у зв'язку з санкціями та політичною обстановкою в Європі.

Сіярто знову заявив про енергозалежність Угорщини від Росії

Відповідну заяву Сіярто зробив у Санкт-Петербурзі на економічному форумі.

Можна кривитися, можна виправдовуватися, можна критикувати, але суті це не змінює. Енергозабезпечення Угорщини не може бути без російських енергоносіїв, і на це є прості фізичні причини, а не політичні чи ідеологічні.

Петер Сіярто

Петер Сіярто

Міністр закордонних справ Угорщини

Очільник МЗС Угорщини заявив, що якщо його країна відмовиться від енергетичної співпраці з Росією, то не зможе імпортувати достатню кількість природного газу або нафти.

Ми виступали та будемо виступати проти будь-яких заходів, які можуть поставити під загрозу нашу співпрацю з Росією, будь-то санкції, тарифи чи юридичні перепони. Досі наша співпраця завжди була справедливою, значною мірою завдяки моєму колезі Олександру Новаку, який зараз також є віцепрем'єр-міністр, відповідальним не лише за енергетику, а й за економічний розвиток.

Угорщина та Білорусь підписали угоду про будівництво АЕС

Угорський уряд та Білорусь підписали угоду про допомогу Будапешту в будівництві його другої атомної електростанції

Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто у Мінську, повідомляє Reuters.

Зазначено, що АЕС "Пакш-2" у центральній Угорщині будує російська компанія "Росатом" із 2014 року. Вона споруджує два реактори: потужність кожного становить 1,2 ГВт.

Велике значення має підписана сьогодні тут угода про співпрацю в галузі атомної енергетики, яка дозволяє нам використати досвід, отриманий тут Білоруссю під час будівництва реакторів за аналогічною технологією.

Реалізація проєкту на 12,5 млрд євро триває в умовах тривалих затримок попри те, що на ядерну енергетику не поширюються санкції ЄС проти РФ.

Угорщина, яка отримує більшу частину повноважень від Росії, виступає проти розширення санкцій на цей сектор, — додають у Reuters.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?