Туск закликав ЄС посилити оборонну співпрацю через війну РФ проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Туск закликав ЄС посилити оборонну співпрацю через війну РФ проти України

Шольц та Туск
Джерело:  Reuters

Канцлер Німеччини Олаф Шольц і прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск під час міжурядових консультацій у Варшаві обговорили поглиблення оборонної співпраці між своїми країнами на фоні російської агресії.

Головні тези:

  • Ініціатива з посилення протиповітряної оборони «Європейський небесний щит» важлива для забезпечення безпеки європейських країн та трансатлантичної єдності.
  • Олаф Шольц підкреслив важливість поглиблення співпраці в обороні європейських країн через російську агресію в Україні.
  • Ситуація безпеки у Європі надзвичайно напружена через війну  РФ в Україні та інші геополітичні чинники.

Польща та Німеччина співпрацюватимуть у межах ініціативи з посилення ППО

Канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск під час міжурядових консультацій у Варшаві обговорили розвиток та поглиблення відносин між країнами.

2 липня канцлер ФРН Олаф Шольц разом з членами уряду приїхав до Варшави на перші з 2018 року польсько-німецькі міжурядові консультації.

Премʼєр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що Польща та Німеччина співпрацюватимуть і в межах ініціативи з посилення протиповітряної оборони «Європейський небесний щит».

Ми докладатимемо зусиль для забезпечення трансатлантичної політичної єдності та оптимальної військової присутності північноамериканських союзників у Європі, включаючи східний фланг, — йдеться у тексті документа.

Польський премʼєр наголосив, що для нього безпека є пріоритетом. Туск хотів би, щоб Німеччина зробила більше для стримування Росії та дала відсіч їхньому спільному ворогу у разі надзвичайної ситуації.

Олаф Шольц виступив за розширення транспортних шляхів між Німеччиною та Польщею

Під час зустрічі Шольц зробив акцент на важливості поглиблення співпраці у сфері оборони в контексті російської агресії. Він наголосив, що безпека обох країн є нероздільною, і тому необхідно поглиблювати партнерство.

Ми повинні розширити транспортні шляхи між Польщею та Німеччиною, що важливо і для військових.

Олаф Шольц

Олаф Шольц

Канцлер ФРН

Зустріч відбулася в той час, коли країни стикаються з викликами безпеки, пов'язаними з війною в Україні та турбулентним геополітичним середовищем, коли ультраправі виграли перший тур парламентських виборів у Франції, а європейські лідери готуються до можливості повернення Дональда Трампа на посаду президента США.

Заступник міністра закордонних справ Польщі Марек Правда сказав агентству, що зустріч стала "початком розмови в дусі стурбованості майбутнім".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?