У Центральній Європі готуються до ще більш масштабних повеней
Категорія
Події
Дата публікації

У Центральній Європі готуються до ще більш масштабних повеней

Наслідки повені у Польщі
Джерело:  Reuters

Країни Центральної Європи, що постраждали внаслідок потужних злив і масштабних повеней, викликаних ураганом “Борис”, готуються до подальшого погіршення погодних умов. 

Головні тези:

  • У Центральній Європі відзначається погіршення погодних умов, що спричинило масштабні повені та небезпеку для місцевого населення.
  • Потужні зливи та повені призвели до руйнувань мостів, транспортних засобів та житлових будинків в прикордонних районах Чехії та Польщі.
  • У Чехії, Румунії, Австрії та Польщі загинули щонайменше 17 осіб, а внаслідок пошкоджень необхідна евакуація місцевого населення.
  • У Чехії зламався бар'єр на річці Одра, що спричинило затоплення промислових районів міста, а в Румунії деякі люди залишилися без усього через повінь.
  • У Австрії рівень річок спадає, але чиновники попереджають про другу хвилю повеней через очікуваний сильний дощ.

Що відомо про погіршення погодних умов у країнах Центральної Європи

Зазначається, що потужні зливи та викликані ними повені спричинили масштабні руйнування у прикордонних районах між Чехією та Польщею.

Було зруйновано щонайменше кілька мостів, пошкоджено транспортні засоби та житлові будинки. Місцевих жителів довелось евакуювати.

У таких країнах як Польща, Австрія, Чехія, Румунія, загинуло щонайменше 17 осіб.

16 вересня мер польського міста Ниса на півдні країни, у якому проживають більше 40 тис чоловік, закликав місцевих жителів до евакуації після пошкодження насипу у якості захисту від підтоплення.

Влада Польші оголосила про стан стихійного лиха у районах, які постраждали від злив та повеней.

Що відомо про наслідки повеней у інших країнах ЄС

У північно-східному чеському місті Острава був зламаний бар'єр на річці Одра при її впадінні в річку Опава. Через це затопило промислові райони міста, серед яких хімічне підприємство BorsodChem, коксохімічний завод OKK Koksovny та інші підприємства.

У чеському місті Літовель, 70% якого в понеділок було затоплено водою глибиною до метра, жителі описали свій страх, оскільки вода швидко піднялася на вихідних.

Я просто дуже-дуже боялася... Я втекла, тому що біля будинку дуже швидко піднімалася вода, — розповіла місцева жителька 39-річна Рената Габорова.

У східній Румунії, де села та міста були затоплені на вихідних, Еміль Драгомір, мер Слобозія Конакі, сказав румунському телебаченню, що деякі люди залишилися лише з тим одягом, який вони мали.

В Австрії рівень річок і водосховищ впав протягом ночі, коли дощ послабшав, але чиновники заявили, що готуються до другої хвилі, оскільки очікується сильніший дощ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?