Головні новини 10 лютого: в Україні закривають школи через негоду і нові вимоги Євросоюзу
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 10 лютого: в Україні закривають школи через негоду і нові вимоги Євросоюзу

Головні новини 10 лютого: в Україні закривають школи через негоду і нові вимоги Євросоюзу
Джерело:  online.ua

10 лютого голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель розкритикував реформи українського лідера Володимира Зеленського і висунув Києву нову вимогу для отримання фінансової допомоги, в Україні знову погіршується погода, школи переводять на дистанційне навчання, дитячі садочки закривають, на Донбасі зафіксовано загострення - головні новини на ONLINE.UA.

1. Євросоюз висунув Україні безкомпромісну вимогу

Жозеп Боррель (фото — flickr.com)

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель вважає, що в Україні процес реформ, незважаючи на помітний прогрес, продовжує гальмувати широко поширена корупція, від якої виграють тільки злочинці і олігархи. Він закликав команду Зеленського і всі політичні партії України об'єднатися і дати чіткий сигнал про рішучість України зробити свій шлях реформ незворотнім.

Віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс, в свою чергу, 10 лютого за підсумками переговорів з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем, озвучив нові умови офіційному Києву для виплати другого траншу макрофінансової допомоги в розмірі 600 млн євро. Брюссель чекає, що команда українського лідера Володимира Зеленського досягне позитивного прогресу з МВФ в рамках кредитної програми Stand-by, проведе судову реформу, зробить антикорупційну інфраструктуру дієвої і поліпшить інвестиційний клімат в країні.

2. Сенат США остаточно визначився щодо імпічменту Трампа

 Дональд Трамп (фото — flickr.com)

На першому етапі сенатори проголосували за конституційність процесу. За те, що процес над президентом, який вже покинув посаду, відповідає конституції США, проголосували 56 сенаторів - більшість з них демократи. Основне голосування за імпічмент Трампа заплановано на п'ятницю, 12 лютого.

3. Байден отримав доступ до засекречених розмов Трампа і Путіна

 Дональд Трамп та Володимир Путін (фото — commons.wikimedia.org)

За чотири роки свого президентства Дональд Трамп провів як мінімум дванадцять переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним, деталі яких ретельно приховував від громадськості - дещо наказував ховати в надсекретній системі кодових слів, а деякі записи навіть конфісковував.

4. На Україну насувається новий циклон з морозами до 20 градусів

Погода в Україні 11-15 лютого (фото — pxfuel.com)

У четвер, 11 лютого, погода в Україні ще більше зіпсується. Поряд зі снігопадами країну охоплять сильні морози до -20°С. Серйозне похолодання, яке принесе з собою балканський циклон, протримається в країні до кінця тижня. До вихідних, 13 і 14 лютого, як прогнозують синоптики, снігопади злегка вщухнуть, але підвищення температури повітря поки не передбачається.

Через негоду школи у багатьох містах України переводять на дистанційне навчання, а також закривають дитячі садки. Зокрема, з 11 лютого на дистанційку переходять школи Києва, Ужгорода, Рівного та інших міст.

5. Бійці ЗСУ потужно відповіли бойовикам на Донбасі за поранення військового

 Ситуація на Донбасі 10 лютого (фото — facebook.com/pressjfo.news)

10 лютого бойовики знову зірвали перемир'я і влаштували снайперський прицільний обстріл поблизу населеного пункту Піски. В результаті один український воїн отримав вогнепальне поранення. Військовослужбовець оперативно доставлений до лікувального закладу, де йому надається необхідна медична допомога. Стан здоров'я пораненого - задовільний.

6. Канада знайшла нові докази, що літак МАУ в Ірані збили не випадково

Фото: commons.wikimedia.org

Влада Канади сумнівається, що літак МАУ в Ірані збили випадково. Це підтверджує і новий секретний аудіозапис, на якій імовірно глава МЗС Ірану Мохаммад Джавад Заріф обговорює з невстановленими особами ймовірність, що знищення ракетою українського лайнера МАУ Boeing-737 під Тегераном було навмисним. Цей аудіо зараз вивчають уряд і органи безпеки Канади.

Представництво Офісу генерального прокурора України готує офіційне звернення до канадської влади з приводу матеріалів, які нібито доводять навмисне ураження ракетою пасажирського лайнера МАУ в небі над Іраном. Запит буде направлений офіційними шляхами до дружньої держави найближчим часом.

7. Росія стала першою в світі країною за смертністю від коронавіруса

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

У Росії від коронавіруса померли 480 тисяч осіб, а це значить, що Росія вийшла на перше місце в світі по смертності від ковіда. В офіційній статистиці команда Путіна вказує, що від коронавіруса померли 77 тисяч росіян, а це в 6,5 разів нижче реальних показників.

Головні новини України та світу 10 лютого 2021 - що важливо знати

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?