Україна отримає від Німеччини танк-ППО: що про нього відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримає від Німеччини танк-ППО: що про нього відомо

Танк Leopard 2A5
Джерело:  The Telegraph

Німецький виробник військової техніки Rheinmetall передасть Україні новий танк "Франкенштейн", створений для знищення дронів і ракет. 

Головні тези:

  • Німецький виробник Rheinmetall передасть Україні танк-ППО 'Франкенштейн' для знищення дронів і ракет.
  • Техніка обладнана ЗРК Skyranger та може перехоплювати повітряні цілі на коротких відстанях.
  • Україна вже отримала сотню танків Leopard 1, але потребує додаткової допомоги у підвищенні протиповітряної оборони.
  • Аналітики підкреслюють зменшення уваги світової спільноти до ситуації в Україні при продовженні російської агресії.
  • Журналісти наголошують на важливості висвітлення подій в Україні незважаючи на спад інформаційного інтересу.

Що відомо про танк-ППО "Франкенштейн", який має отримати Україна

Зазначається, що спеціалісти Rheinmetall встановили найсучаснішу ЗРК Skyranger на корпуси танків Leopard 1 і планують передати ці гібридні установки українським військовим.

Зазначається, що ці установки здатні на коротких відстанях перехоплювати повітряні цілі злочинної армії РФ в Україні.

Зазначається, що ці гібридні танки здатні перехоплювати ворожі безпілотники і сприяти пригніченню ворожого артилерійського вогню.

Є ще багато основних бойових танків Leopard 1, на шасі яких ми могли б встановити вежу Skyranger з автоматичною гарматою калібру 35 мм, — зазначає керівник аземних систем Rheinmetall Бйорн Бернхард.

За інформацією видання, українські військові вже отримали близько сотні танків Leopard 1 базової комплектації.

Однак Україна закликає союзників до допомоги у посиленні протиповітряної оборони.

Ми орієнетуємося на довгострокову перспективу в Україні. Ми не просто постачаємо обладнання, а потім виводимо — ми показуємо, що будемо там постійно і підтримуватимемо Україну, — зазначив Бернхард.

Що на думку західних аналітиків є найбільшою проблемою України у війні проти РФ

На думку заступника головного редактора німецького видання Bild Пауля Ронцгаймера, наразі найбільшою проблемою України на тлі продовження Росією злочинної війни є зменшення уваги світової спільноти.

Найбільша проблема для України — це спад уваги. Я бачу це за моїми американськими колегами. Вони розповідають мені, що у деяких телеканалів, які на початку війни мали там сотні людей, зараз часом взагалі немає там міжнародних репортерів, немає кореспондентів. Тож для мене як для репортера — це своєрідне моральне зобов'язання продовжувати їздити туди, дивитися і давати людям голос, — підкреслює німецький журналіст.

Він підкреслив, що журналісти схильні до того, щоб передвчасно визнавати якусь тему нібито нікому не цікавою.

Але ми бачимо в соцмережах, що все не так просто. Дуже багато людей, які цікавляться перебігом, долями людей, тим, що там відбувається... З другого боку, у багатьох справді є відчуття того, що більше неможливо слухати погані новини, боятися. І вони вимикають. Йде вже третій рік, — підкреслив Ронцгаймер.

На його переконання, кремлівський диктатор Володимир Путін ще на початку злочинного вторгнення визначив, що має набагато більше часу, а ніж західні партнери України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?