Збірна України вибула з футбольного турніру Олімпіади у Парижі
Категорія
Спорт
Дата публікації

Збірна України вибула з футбольного турніру Олімпіади у Парижі

Футбольна Збірна України
Джерело:  online.ua

Збірній України не вдалося вирвати перемогу в суперників з Аргентини в межах третього туру групового етапу Олімпійського футбольного турніру в Парижі.

Головні тези:

  • Збірна України програла команді з Аргентини на Олімпіаді у Парижі, втративши шанс на вихід у плей-оф.
  • Українська збірна робила все можливе, однак голкіпер Аргентини не пропустив жоден з м'ячів.
  • На Олімпіаді в Парижі Україна представлена лише 139 спортсменами, що є найменшим складом української делегації у історії.

Україна програла Аргентині

Матч відбувся у Ліоні на полі стадіону "Парк Олімпік Ліон" 30 липня.

Українцям для виходу в плей-оф була потрібна виключно перемога над Аргентиною, однак експерти й раніше попереджали, щоб розгромити останню на футбольному полі буде вкрай важко.

Також важливу роль відігравав результат паралельного матчу між Марокко та Іраком, оскільки нічия в тому поєдинку могла б дозволити "синьо-жовтим" вийти в плей-оф навіть у разі мирової з аргентинцями, проте ще в першому таймі марокканці де-факто розв'язали своє питання про участь в 1/4 фіналу, забивши три м'ячі.

Попри це, збірна України робила все можливе, щоб вибороти перемогу.

Однак воротар суперників Рульї надійно грав на останньому рубежі оборони й врятував команду, зокрема, після дальнього пострілу від Рубчинського.

А на початку другого тайму Аргентина забила. Тьяго Альмада підхопив м'яч та по центру поля дійшов до півкола штрафного майданчика українців, звідки та сильно пробив у кут — Кирило Фесюн виявився безсилим. Переламати хід поєдинку команді Ротаня не вдалося. У компенсований до другого тайму час аргентинці забили вдруге.

Підсумкова таблиця групи В на Олімпійських Іграх-2024

Україна на Олімпіаді-2024 в Парижі

Як уже згадувалося раніше, Олімпіада-2024 проходить у Парижі з 26 липня до 11 серпня.

Цьогоріч в нашої країни найменше представництво в історії держави — лише 139 атлетів, якщо врахувати зняття тенісистки Ангеліни Калініної через хворобу.

За видами спорту українці найкраще представлені в легкій атлетиці — там аж 25 спортсменів. У важкій атлетиці та бадмінтоні — лише по одному.

Нагадаємо, напередодні футбольна збірна України перемогла Марокко в групі Олімпійських ігор.

30 липня українська тенісистка Марта Костюк (19) здобула перемогу над представницею Греції Марією Саккарі (8) в 1/8 фіналу Олімпійських ігор-2024.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?