Жертва удару РФ по Охматдиту. У лікарні помер 7-річний хлопчик
Категорія
Україна
Дата публікації

Жертва удару РФ по Охматдиту. У лікарні помер 7-річний хлопчик

Єгор Завадецький
Джерело:  online.ua

12 липня у київському кардіоцентрі помер Єгор Завадецький, якого перевезли у медзаклад після влучання ракети РФ в Охматдит.

Головні тези:

  • 8 липня армія РФ вдарила по приміщенню Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" у Києві та понад 100 цивільних об'єктах України.
  • Унаслідок ракетного удару РФ зруйновано корпус токсикології та пошкоджено інші відділення лікарні, а також загинули та постраждали люди.
  • Єгор Завадецький боровся за життя 15 днів після падіння з велосипеда.

Хлопчик 12 днів перебував у комі після падіння з велосипеда

7-річний Єгор Завадецький був з багатодітної родини внутрішньо переміщених осіб із Херсона. У Голинь переїхали до родичів по батьковій лінії після повномасштабного вторгнення РФ.

Єгор Завадецький боровся за життя 15 днів після падіння з велосипеда. Після кількох операцій Єгор впав у кому і помер вранці 12 липня у Києві.

За словами мами хлопчика Анастасії Завадецької, у сина був набряк головного мозку, а також очей. Він 12 днів після перенесеної операції перебував у комі третьої стадії, повідомляють “Вікна“.

Коли Єгор впав з велосипеда, то основний удар був у печінку, саме на її з’єднання. У Києві нам сказали, що одну з половин потрібно видаляти. Майже дев’ять годин тривала операція, після якої син був дві доби при свідомості, говорив та реагував. Але в залишку, що зберігся, утворився тромб. І знову операція, яка тривала 3,5 години. Після цього у нього на двадцять хвилин зупинилося серце і знадобилося переливання крові, — згадує Анастасія Завадецька.

У хлопчика відмовили печінка, нирки, не працював шлунок. Також відмирала права рука і Єгор перебував на діалізі.

Єгор Завадецький вижив після ворожого ракетного удару по Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит", звідки його з мамою перевезли у київський кардіоцентр.

Що відомо про атаку РФ на дитячу лікарню "Охматдит"

Російська армія 8 липня атакувала Київ ракетами. Унаслідок обстрілу є загиблі, кількість постраждалих і надалі зростає. 9 липня в столиці було оголошено Днем жалоби.

Росія завдала удару по дитячій лікарні стратегічною крилатою ракетою X-101.

Зазначається, що на місці трагедії виявили уламки корпуса задньої частини ракети з серійним номером, а також її частину руля.

Внаслідок удару РФ постраждали 10 хірургічних відділень, п'ять онковідділень, два соматичні відділення, інтенсивна терапія, дві реанімації, операційні блоки, відділення радіології та променевої терапії, частина онкогематологічної лабораторії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?