Катастрофа Ту-154 у Росії: головні подробиці, фото, відео і реакція соцмереж
Категорія
Світ
Дата публікації

Катастрофа Ту-154 у Росії: головні подробиці, фото, відео і реакція соцмереж

Катастрофа Ту-154 у Росії: головні подробиці, фото, відео і реакція соцмереж
Джерело:  online.ua

Літак Ту-154 Міністерства оборони Росії, на борту якого знаходилися 92 людини

, котрий слідував до Сирії із військовими артистами та журналістами на борту, впав в Чорне море. Серед пасажирів літака була і знаменита "доктор Ліза", яка займалася гуманітарною діяльністю в районах бойових дій на Донбасі, де воюють російські військові і на адресу якої звучали звинувачення у викраденні дітей.


ONLINE.UA зібрав головні подробиці, фото і відео цієї катастрофи.


ФСБ оголосила про чотири версії катастрофи

. Кажуть, у них навіть

є очевидці та відеозапис

. А тим часом

в Росії взялися за журналістів, які не висловили жалю до жертв катастрофи

.


Знайдено перші уламки загиблого літака

.


У таємничому

спалаху в районі загибелі літака російські слідчі не побачили ознак теракту

.


У Путіна

уже подумують визнати "доктора Лізу" святою

. У

РПЦ не в захваті від ідеї

.


А в

мережі все більше говорять про теракт

...


Начальник служби безпеки польотів Збройних сил Росії

Сергій Байнетов заявил, що літак Ту-154, який зазнав катастрофи над Чорним морем, був технічно справний

.



На відео з камери спостереження на пляжі в Сочі чітко видно яскравий спалах в небі під час авіакатастрофи Ту-154, проте в російських силових відомствах версію теракту не розглядають як основну. "На даний момент немає ніяких даних, що свідчать на користь теракту, і органи безпеки і слідство не розглядають цю версію як основну", - сказав представник спецслужб РФ.


Відео: YouTube/Іван Іванов


Реакцію українців на падіння військового літака РФ в Чорне море порівняли з радістю росіян від бомбардування Сирії  і згадали ефір телеканалу "Росія 24", який вийшов на самому початку російської військової операції восени 2015 року.


"Ви тільки подивіться на себе - як дрібні примітивні тварини: нуль емпатії, відсутність власної гідності, ніякого розуміння, співчуття, навіть звичайної толерантності. Нам що, всім отрути замість крові залили?", -  прокоментувала реакцію українців на крах літака дівчина народного депутата Сергія Лещенко, діджей Анастасія Топольська, чим викликала нові суперечки в соцмережах.


У мережі показали, що  до будівлі посольства Росії в Києві люди не приносять приносять квіти і записки зі співчуттями:



Загибла в авіакатастрофі Ту-154  "Доктор Ліза" в липні 2015 року резонансно висловлювалася про окупацію Криму Росією.


Офіційний  представник МЗС РФ Марія Захарова по-своєму пояснила іронію української сторони в контексті падіння літака в Чорне море: "Ми дуже добре розуміємо ці причини і давно про них говоримо: в Україні до влади прийшли люди, які підтримуються націоналістами і радикалами". Реакцію українців грубо  прокоментував і російський артист Юхим Шифрін.



В окупованому Донецьку на площі біля будівлі обласної адміністрації провели жалобний мітинг за загиблими в авіакатастрофі, місцеві жителі опублікували фото і відео з місця подій.


В мережі з'явився запис останніх переговорів екіпажу літака із авіадиспетчерами, а також відео із уламками лайнера у водах Чорного моря.



Серед основних версій аварії розглядаються технічні неполадки літака або помилка пілотування, повідомив РІА Новини джерело в силових структурах.




Директор фонда "Справедлива допомога"  Єлизавета Глінка, відома як "Доктор Ліза", дійсно знаходилась на борту Ту-154, що зазнав катастрофи, повідомив її чоловік.



За даними Міністерства оборони Росії, на  борту знаходилося 92 людей: вісім членів екіпажу, вісім військовослужбовців, два федеральні чиновники, дев'ять журналистів, 64 учасника "Ансамблю імені Олександрова": опубликований перелік пасажирів.



Крім того, серед пасажирів вказана і  директор організації "Справедлива допомога" Єлизавета Глінка, більш відома як "доктор Ліза", котра займалася гуманітарною діяльністю в районах бойових дій на Донбасі, які велися за допомогою Росії.


Комісію з розслідування обставин катастрофи за дорученням  президента Росії Володимира Путіна  очолить прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.



З'явилася і реакція соцмереж на падіння літака - прозвучала думка, що Ту-154 — це "чорний лебідь" Путіна, багато користувачів висловили свою байдужість до долі військових, які брали участь у війні в Сирії та Україні, а також журналістів, які знімали пропагандистські сюжети про "хунту" і "розіп'ятих хлопчиків" на Донбасі.



Також були опубліковані  перші фото і відео пошукової операції на місці падіння Ту-154 у водах Чорного моря.


 

Розглядаються кілька версій падіння літака, одна з них — потрапляння птаха у двигун Ту-154, котрий слідував в сирійську Латакію, де планувалося привітати з Новим роком російських військових, розташованих на авіабазі "Хмеймим".



Вертоліт над місцем падіння лайнера

Припускається, що лайнер  розбився біля узбережжя Сочі, не встигнувши набрати висоту. Екіпаж аварійних сигналів не подавав. Шансів на виживання у людей на борту фактично не було.

У ймовірному районі падіння знайдено кілька масляних плям, які могли бути наслідком катастрофи.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше західні журналісти розповіли про величезні проблеми російської авіації, котрі виникли через кризу і економічних санкцій проти Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?