Зеленський прибув до Франції для зустрічі з Макроном — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський прибув до Франції для зустрічі з Макроном — відео

Володимир Зеленський
зеленський та макрон

Президент України Володимир Зеленський прибув 6 червня до Франції. Він візьме участь у заходах, присвячених 80-річчю висадки союзників у Нормандії.

Головні тези:

  • Зеленський прибув до Франції на заходи, присвячені 80-річчю висадки союзників у Нормандії
  • Візит включає зустріч з президентом Франції Еммануелем Макроном та виступ перед Національною асамблеєю
  • Під час зустрічі можуть порушити питання використання заморожених активів Росії для допомоги Україні

Що відомо про візит Зеленського до Франції

Особлива подія, узяти участь у якій для нас дуже почесно: відзначення 80-річчя висадки союзників у Нормандії. Цей захід і сьогоднішній день нагадує про сміливість і рішучість, проявлені заради свободи та демократії. Союзники захищали свободу Європи тоді, українці захищають свободу Європи зараз. Єдність перемогла тоді, справжня єдність здатна перемогти й зараз.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

Чого очікувати від візиту Зеленського до Франції

Як розповідало раніше BFMTV, під час візиту президент зустрінеться із французьким колегою Еммануелем Макроном. У Єлисейському палаці відзначили, що зустріч стане продовження конференції на підтримку України, яка відбулася у Парижі 26 лютого.

Зокрема президент виступить перед Національною асамблеєю Франції й зустрінеться із головою Національної асамблеї Яель Браун-Піве.

Згідно з даними Reuters, лідери країн також можуть порушити питання використання заморожених активів Росії для допомоги Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?